Wat met gevaarlijk afval in de circulaire economie?

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Indaver_2-ANT_Original_16525_1400px-1_0fe96f611584fc5ace2a6ac12cb99f9b

In een circulaire economie bestaat afval niet meer, wil de boutade. Of althans: bijna niet meer. Want wat met risicovolle materialen of stoffen, zoals asbest, medisch afval of zware metalen? Op stortplaatsen die dateren van voor de strengere wetgeving (België) zou je enhanced landfill mining kunnen toepassen. Je haalt dan die materialen uit de stortplaats die we dankzij technologische vooruitgang vandaag wél kunnen hergebruiken of verbranden. Voor een Safe Sink is dat niet mogelijk. Daar liggen voornamelijk gevaarlijke stoffen. Dat zijn net materialen die we vooral niet meer in de kringloop willen.”

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.