Wat is ammoniumnitraat en hoe kon het in Beiroet zo misgaan

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

download (87)

Wat is het voor goedje? Waar wordt het voor gebruikt? En hoe kan het tot zo’n explosie leiden?

De Libanese hoofdstad Beiroet werd gistermiddag opgeschrikt door een enorme explosie in het havengebied, vlakbij het centrum. De gebeurtenis telt op dit moment 78 doden en duizenden gewonden. De ravage is bovendien immens. Door de enorme explosiegolf werden ramen verbrijzeld, deuren omvergeworpen en trilden gebouwen op hun grondvesten. Volgens de Libanese premier Hassan Diab werd de verwoestende explosie veroorzaakt door naar schatting 2.750 ton ammoniumnitraat, dat al zes jaar lang in een magazijn lag te verstoffen. Maar wat is dit voor goedje? En hoe kon het in Beiroet toch zo enorm misgaan?

Lees meer

Zie video

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.