Wanneer het gevaar geweken lijkt

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

8599_chemicalaccidentdrill_eb_809306

Human biomonitoring is ideaal om te bepalen of mensen aan een chemische stof zijn blootgesteld. Om goed zicht te krijgen op de effecten van (kleine) chemische ongelukken en blootstelling aan gevaarlijke stoffen is een duidelijk protocol nodig voor eerstehulpverleners. ‘Je hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.’

Bij grote chemische ongelukken nemen hulpverleners doorgaans al biologische stalen van de slachtoffers en reddingswerkers. Maar ook bij kleine lekkages en gemorste stoffen kan het meten van de blootstelling nuttige informatie leveren. Een artikel eerder dit jaar in het Journal of Exposure Science & Environmental Epidemiology pleit daarom voor een betere voorbereiding vooraf aan ongelukken. ‘Je weet immers niet van tevoren wanneer lekkages of morsen plaatsvinden’, zegt Michael Bader, expert en hoofd human biomonitoring (HBM) bij BASF Ludwigshafen in Duitsland en een van de auteurs van het artikel.

Lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.