Vraag om uniforme regels voor berekening van chemisch recyclaat in plastics

De Europese chemiekoepel Cefic en dertig andere brancheverenigingen hebben in een gezamenlijke brief aan de Europese Commissie gevraagd om uniforme regels voor het berekenen van het aandeel chemisch recyclingmateriaal in plastics. Ze pleiten voor de massabalansbenadering als rekenmodel omdat het niet mogelijk is om gerecyclede grondstoffen fysiek gescheiden te houden van fossiele grondstoffen in productie-installaties.


De brancheverenigingen roepen op om nog dit jaar een wettelijke basis op te nemen voor de massabalansberekening voor het aandeel chemisch recyclaat in plastics in de Single Use Plastics Directive (SUPD). Dit is belangrijk om de groei van chemische recycling te versnellen en meer investeringen in Europese infrastructuur voor chemische recycling aan te trekken.


De massabalansmethode maakt het mogelijk om de huidige productie-infrastructuur te blijven gebruiken en de beschikbaarheid van gerecyclede materialen versneld op te schalen. Dit zou een enorme stimulans voor de circulaire economie zijn en bijdragen aan het behalen van de Europese klimaatdoelstellingen en circulariteit van plastics in 2050.


Bron: VNCI.nl

03-04-2023

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.