Vervangingsbeleid Congres

Vervangingsbeleid Congres Reehorst Ede |11 mei 2017 was een groot succes

Het vervangingsbeleid Congres Reehorst Ede |11 mei 2017 was een groot succes. De evaluaties die nu ingevuld zijn (69 stuks) geven een gemiddelde score van 7,6 aan.

Het vervangingsbeleid Congres Reehorst Ede |11 mei 2017 was een groot succes.

Algemene waarderingscijfer

De evaluaties die nu ingevuld zijn (69 stuks) geven een gemiddelde score van 7,6. In totaal waren er 173 bezoekers. Vooral het onderwerp, de diverse invalshoeken van de presentaties en de organisatie werden gewaardeerd. Graag ziet men nog wel nog meer leveranciers voor de praktische uitwerking van de vervanging van specifieke CMR producten. Bent u een leverancier en wilt u een volgende keer ook participeren in de lezingen of voor de informatiemarkt neem dan contact op met s.de.ruiter@sdu.nl.

Mening bezoekers

De bezoekers gaven aan ‘Veel variatie in sprekers over één onderwerp. Goed uitgewerkt van overheid tot bedrijfsleven’ de heer J.P. van Spunter Projectleider, Edudelta,  ‘Ik heb de dag als nuttig ervaren. Ik heb de leverancierspresentaties bijgewoond en zie zeker mogelijkheden voor de gepresenteerde producten in mijn praktijk (met name laboratoria, ziekenhuizen en onderzoeksinstellingen)’  adviseur arbeidsomstandigheden/toxicoloog mevrouw I. van ’t Leven, Iris Advies en ‘Duidelijk, interessant, inspirerend’ de heer A.Edmonds H&S manager, DS Smith.

Bent u fabrikant en leverancier van chemische producten en wilt u de voigende keer ook deelnemen als sponsor aan het Vervangingsbeleid Congres stuur een email naar: s.de.ruiter@sdu.nl

 

Sponsoren zoals Interflon en Ecolab hebben een groot aantal bezoekers kunnen helpen om gezamelijk de alternatieven voor CMR producten te beoordelen. 

Deze sponsoren waren zeer tevreden. Net zoals TNO en CCSE (Certified, Chemical Safety Expert www.ccse.nl).  

 

Er zijn verzoeken om de presentaties beschikbaar te stellen, onderstaand treft u ze aan. 

 

Presentaties om te downloaden: Plenaire Lezingen

Opening door Jan Popma, FNV, adviseur veilig en gezond werk. 

Laurie Hermans Researcher at TNO over het Europees actieprogramma ‘Roadmap on Carcinogens’ 

Corné Bulkmans, docent CCSE en Phov, veiligheidskundige Het wettelijk kader, vervangingsbeleid praktisch bezien 

Karin van IJsselmuide, voorzitter van de Nederlandse ISO-20400 normcommissie en kennismanager. NEVI SO-20400 Sustainable Procurement Richtlijn met standaard aanpak, inzicht, structuur en handvatten. Theatre Azure

Jeroen Terwoert, specialist arbeidshygiëne at Inspectie SZW, visie op CMR stoffen/producten vanuit SZW 

 

Presentaties om te downloaden: Keuzesessies workshops

TNO: S. (Bas) Coolsma MSc, Expert Safe Innovation en Dr. Dinant Kroese, Senior Toxicologist lichten substitutie als onderdeel van veilige product innovatie toe. 

Toxic: Edwin Ferdinandus, Senior Adviseur. Voor Toxic klanten en geïnteresseerden: Hoe kunt u Toxic inzetten voor uw vervangingsbeleid. 

Interflon: Frank Peters, Directeur, en Rob Smans, Technisch Trainer over Interflon brengt prestatie en veiligheid bij elkaar! 

Ecolab: Isolde van Leeuwen, Productmanager F&B Industry Benelux bij Ecolab, Snel en effectief ethanol als desinfectiemiddel vervangen: HiSpeed H2O2-technologie biedt een veilig alternatief. 

WE Transfer files worden automatisch verwijderd op 22 mei 2017 

 

Deel op social media:

Risicovolle stoffen in het MKB, een veilige weg naar beheer

Risicovolle stoffen in MKB, een veilige weg naar beheer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.