Vergunningen voor afvalbedrijven aangepast

afvalbedrijven-kopie-875x501

Technieken ontwikkelen zich razendsnel. Daardoor kunnen bedrijven met steeds meer innovaties het milieu beter beschermen. OZHZ bekijkt daarom regelmatig naar bestaande vergunningen en maakt als het nodig is nieuwe afspraken met de bedrijven. Zo waren de vergunningen voor 16 afvalbedrijven aan een actualisatie toe. Voor 6 bedrijven zijn deze zogenoemde definitieve beschikkingen al klaar. Daarbij zijn nu 2 nieuwe ontwerpbeschikkingen toegevoegd. Deze zijn voor iedereen te bekijken, dat kan ook online via dit bericht. De andere beschikkingen volgen later.

Nieuwe ontwikkelingen voor gevaarlijke stoffen, afval en zorgwekkende stoffen

Een voorbeeld van een nieuwe techniek voor afvalbedrijven staat in de PGS15, een richtlijn over de veilige opslag van gevaarlijke stoffen. Een ander voorbeeld is het Landelijk Afvalbeheerplan 3 (LAP3), dat gaat over het goed inzamelen, recyclen, verbranden en storten van afval. Daarnaast kijken we dan ook goed naar het terugdringen van de zogenaamde Zeer Zorgwekkende Stoffen (ZZS) en het effect daarvan.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.