Veel bedrijven niet klaar voor verplichte CSRD

Veel grote en middelgrote bedrijven in Europa zijn niet voorbereid op de verplichte Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), een nieuwe Europese richtlijn die bedrijven verplicht om te rapporteren over hun impact op mens en milieu vanaf 2024 of 2025. Dit blijkt uit onderzoek door Lefebvre Sarrut en Angi studio.
Veel bedrijven hebben weinig kennis van de nieuwe regelgeving en worstelen met het opzetten van methodes om te rapporteren en het vergaren van data. De CSRD is onderdeel van de Green Deal en is belangrijk voor de continuïteit van bedrijven in de toekomst. Bedrijven met meer dan 250 werknemers of meer dan 40 miljoen euro omzet moeten jaarlijks rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Het onderzoeksbureau interviewde CEO’s en managers van zestien grote en middelgrote bedrijven in Nederland, Frankrijk, Italië en Spanje in verschillende sectoren.

Om bedrijven te helpen bij de verplichte CSRD-rapportages en om duurzame stappen in kaart te brengen, is Sdu gestart met het JES-programma (Sdu Journey to EPIC Sustainability). Het programma biedt trainingen, opleidingen, het vastleggen van doelen en governance, voorbeelden van best practices en software om duurzame prestaties vast te leggen.

Lees het hele artikel >>

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.