toxic productregistratie

‘Toxic productregistratie bespaart ons veel tijd en zorgt voor meer veiligheid’ 

Gertjan Schonewille van Bemeij over Toxic ‘productregistratie

Bemeij is een Amsterdams familiebedrijf dat in 1976 is opgericht als glazenwasserij. Anno 2024 telt het middelgrote schoonmaakbedrijf 170 medewerkers en drie bv’s: schoonmaak, glas- en gevelreiniging en faciliteiten. Gertjan Schonewille, operationeel manager glas- en gevelreiniging, is als KAM- en VGM-coördinator verantwoordelijk voor de veiligheid, gezondheid en milieu binnen de onderneming.

“In 2015 zijn we voor het eerst in aanraking gekomen met Toxic productregistratie, dat ons heeft geholpen bij het beheren van veiligheidsinformatiebladen en werkplekinstructiekaarten (WIK’s). Voorheen was dit een tijdrovende klus waarbij ik jaarlijks alle informatie moest controleren, printen en verspreiden onder de medewerkers. Dit was onpraktisch en inefficiënt.

De overstap naar Toxic luidde een nieuw tijdperk in.

Wat ik zocht, was een digitaal systeem waarmee ik de veiligheidsinformatie eenvoudig en betrouwbaar kon beheren en verspreiden. Toxic biedt precies dat. De informatie is altijd up-to-date en gemakkelijk toegankelijk voor onze medewerkers. Dit is cruciaal in noodsituaties waarin snel handelen vereist is. Voorheen moesten medewerkers door stapels papieren bladeren om de benodigde informatie te vinden, maar nu kunnen ze met één klik op hun telefoon of tablet alle relevante informatie raadplegen. In de praktijk werken we met virtuele ruimtes binnen Toxic, waarin we schoonmaakproducten per projectlocatie en doelgroep (zoals glazenwassers en gevelreinigers) toewijzen. Medewerkers ontvangen de informatie via e-mail of een snelkoppeling op hun telefoon, waardoor ze altijd snel toegang hebben tot de juiste gegevens.

De voordelen van Toxic zijn duidelijk:

Het bespaart ons veel tijd en zorgt voor meer veiligheid op de werkvloer. Toxic Productregistratie​ helpt ons om risico’s af te dekken en te zorgen dat we altijd goed voorbereid zijn in geval van nood. Ook tijdens controles, zoals die van ISO, is het fijn om te laten zien hoe efficiënt we met Toxic werken. Eigenlijk is dan meteen duidelijk dat we onze zaakjes op orde hebben.

De overschakeling van papieren naar digitale informatie was een enorme verbetering.

Toxic Productregistratie​ voldoet volledig aan onze verwachtingen en stelt ons in staat om onze tijd beter te besteden aan andere belangrijke zaken, zoals klantrelaties en groei van het bedrijf. Wij staan voor service op maat en persoonlijk contact, en met Toxic Productregistratie​ kunnen we deze waarden nog beter waarborgen. Het systeem is een waardevolle toevoeging voor ons bedrijf en past bij onze kernwaarden: korte lijnen, persoonlijk contact en snelle service.

Meer weten over wat Toxic voor jou kan betekenen?

Neem dan contact met ons op of download hier de ‘Productregistratie’ brochure.

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.