Stand van zaken haalbaarheidstoetsen arseen, 1,2 dichloorethaan en 1,3 butadieen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

ser-gebouw-04

Deel op social media:

Op 9 september jongstleden vergaderde de SER Subcommissie Grenswaarden Stoffen op de Werkplek (SER-GSW). Daarin is voor de haalbaarheidstoetsen van drie stoffen het volgende besloten:

Voor arseen en -verbindingen wordt een verlenging van de reactietermijn overwogen. De officiële reactietermijn van de haalbaarheidstoets voor arseen- en verbindingen was 17 juni 2021. [Er is voor een langere reactietermijn gekozen vanwege de coronacrisis.] Een besluit over een eventuele nieuwe reactietermijn wordt te zijner tijd via de website van het SER Arboplatform bekend gemaakt.

De huidige wettelijke grenswaarde voor arseen en -verbindingen is 2,8 μg/m3 TGG-8uur en is gebaseerd op een advies van de (SER-GSW) van 7 april 2014. Omdat deze waarde boven de streefwaarde ligt die de Gezondheidsraad heeft afgeleid in zijn rapport van 11 december 2012 heeft de SER-GSW in juni 2020 besloten om de haalbaarheidstoets te herhalen om te bezien of de streefwaarde van 0,28 μg/m3 TGG-8uur nu wel haalbaar is.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.