‘Spoorwerkers al jaren blootgesteld aan kankerverwekkende stof’, grote zorgen bij vakbonden

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

1240 (2)

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar spoorwerkers die zouden worden blootgesteld aan te hoge concentraties gevaarlijke kwartsstof.

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet onderzoek naar spoorwerkers die zouden worden blootgesteld aan te hoge concentraties gevaarlijke kwartsstof. Vakbonden CNV en FNV zijn bezorgd.

Spoorwerkers worden al jaren blootgesteld aan te hoge concentraties van kankerverwekkend kwartsstof. Deze stof kan tijdens werkzaamheden vrijkomen uit de stenen die op het spoor liggen. Daarover bericht Zembla op basis van onderzoeksrapporten die de afgelopen jaren in opdracht van ProRail en spooraannemers zijn opgesteld. De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) vindt de signalen zorgelijk en is daarom een onderzoek gestart.

Lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.