Simone naar de rechter om erkenning van DuPont voor haar overleden tweeling door giftige stof DMAc

cc954efb427d7e249553

Medewerkers van DuPont werkten jarenlang met giftige stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaakten. Ze vragen al jaren erkenning van het chemiebedrijf, maar krijgen dat niet.

Medewerkers van DuPont werkten jarenlang met giftige stoffen die gezondheidsproblemen veroorzaakten. Ze vragen al jaren erkenning van het chemiebedrijf, maar krijgen dat niet. Nu stappen ze naar de rechter. “DuPont moet verantwoordelijkheid nemen.”

Een van de slachtoffers is Simone (achternaam bekend bij de redactie). Zij werkte tot 1991 bij DuPont. “Ik probeerde een tijd lang om zwanger te worden. Dat lukte uiteindelijk met hormoonbehandelingen. In september 1992 werd ik zwanger van een tweeling. Maar in januari 1993 kreeg ik al weeën. Ze werden veel te vroeg geboren en stierven een half uur later. Ze waren nog niet levensvatbaar.

Giftige stof DMAc

Al in 2016 onthulde EenVandaag dat meerdere vrouwen die in de lycrafabriek van DuPont werkten gezondheidsproblemen kregen door de giftige stof DMAc. Dat is een grondstof voor de productie van lycra, een elastische kunstvezel die veel wordt verwerkt in sportkleding.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.