SF BIKUDAK en Toxic bundelen krachten voor veiligere dakbedekkingsindustrie

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Toxic x sfbikudak

In de dakbedekkingsbranche is er terecht veel aandacht voor valveiligheid, maar er zijn ook andere risico’s, zoals het werken met gevaarlijke stoffen. Ondanks informatie van leveranciers zijn de gevaren niet altijd duidelijk. SF BIKUDAK is daarom een samenwerking aangegaan met Toxic. Door het gebruik van Toxic hebben dakdekkers altijd gecontroleerde en begrijpelijke informatie bij zich over de chemische producten die zij gebruiken. Alles natuurlijk geregistreerd in een stoffenregister volgens de wettelijke richtlijnen. Vanaf 2024 is deze database beschikbaar voor alle bedrijven in de branche.

Is jouw organisatie ook actief in de dakbedekking en wil je weten wat Toxic voor jou kan betekenen?

Laat jouw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.