SER Terugdringen van dieselmotoremissie op de werkvloer. Hoe pak je dat aan?

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

grenswaarde-diesemotor-auto

Per 1 juli 2020 geldt een wettelijke grenswaarde voor dieselmotoremissie (DME): 10 µg EC/m3 (uitgedrukt in respirabele elementaire koolstofdeeltjes).

Per 1 juli 2020 geldt een wettelijke grenswaarde voor dieselmotoremissie (DME): 10 µg EC/m3 (uitgedrukt in respirabele elementaire koolstofdeeltjes).

De Inspectie SZW heeft een instructie gemaakt voor werkgevers om blootstelling aan DME op de werkvloer tegen te gaan. Terugdringen van het aantal werknemers dat jaarlijks aan gevaarlijke stoffen wordt blootgesteld, is een van de speerpunten van de Inspectie SZW. Met de brochure ‘Pak dieselmotoremissie aan’ komt de instantie met maatregelen hoe werkgevers dit kunnen aanpakken.

Lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.