‘Safety Delta Nederland’ volgende stap in samenwerking (petro-)chemische industrie, wetenschap en overheid

1200px-Logo_rijksoverheid_met_beeldmerk

De Nederlandse (petro-)chemische industrie moet in 2030 de veiligste ter wereld zijn. Deze ambitie spraken staatssecretaris…

De Nederlandse (petro-)chemische industrie moet in 2030 de veiligste ter wereld zijn. Deze ambitie spraken staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat en vertegenwoordigers van de sector (Veiligheid Voorop) en de wetenschap op 24 september jl. met elkaar uit.

Met 44.000 banen en een omzet van 50 miljard is de (petro-)chemische industrie van groot belang voor Nederland. In deze sector wordt veel en vaak met gevaarlijke stoffen gewerkt. Er moet dan ook voortdurend aandacht zijn voor veiligheid. Zeker in Nederland kunnen incidenten al snel grote gevolgen hebben voor mens en milieu, omdat industriegebieden vaak dicht bij plekken liggen waar mensen wonen en recreëren.
In 2016 kwamen industrie, wetenschap en overheid al met een gezamenlijke visie op hoe de veiligheid binnen de sector naar het hoogste niveau kan worden gebracht. Nu willen ze met de zogeheten ‘Safety Delta Nederland’ de volgende stap zetten. Samen willen ze ervoor zorgen dat de laatste inzichten op het gebied van veiligheid onderdeel worden van alle betrokken opleidingen. Ook komen er proeftuinen, waar geëxperimenteerd wordt met innovaties die de veiligheid moeten vergroten.

Bron: www.overheid.nl

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.