RIVM: ‘Meer transparantie nodig over samenstelling producten’

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kan ervoor zorgen dat producenten transparanter zijn over de samenstelling van hun producten. Daarnaast zijn er meer metingen nodig van de samenstelling van gerecyclede grondstoffen.

Kennis over de samenstelling van gerecyclede grondstoffen is belangrijk om grondstoffen zo hoogwaardig mogelijk te gebruiken en om mogelijke vervuilingen te beperken. Daar zit mogelijk een risico voor de consument, als het gaat om bijvoorbeeld kleding, verpakkingen en speelgoed. Om op de hoogte te blijven over de grondstoffenkennis kan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ervoor kiezen de ontwikkelingen rond onder meer grondstoffenlabels en -paspoorten – zoals de Europese stoffendatabase SCIP – in de gaten te houden. Als het ministerie een meer stimulerende rol voor de circulaire economie wil aannemen, dan kan VWS via wetgeving het gebruik van deze gerecyclede grondstoffen mogelijk maken en aanjagen.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.