Rekenkamer: het toezicht op bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen faalt

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

gal

De Algemene Rekenkamer heeft een kritisch rapport gemaakt over de controle van bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. Volgens de instantie ontbreekt bij de toezichthouders elk overzicht.

Dat blijkt uit onderzoek van de Algemene Rekenkamer. Het rapport is deze woensdag naar de Tweede Kamer gestuurd. De Algemene Rekenkamer onderzocht het toezicht op de circa vijfhonderd ondernemingen in Nederland die werken met chemische stoffen, van olie-opslagbedrijven tot staalfabrikant Tata Steel en de raffinaderijen van Shell. Regionale omgevingsdiensten en inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleren of deze bedrijven zich aan de milieuregels houden. Bij overtreding kunnen de diensten de bedrijven waarschuwen, extra controleren, dwangsommen opleggen of in het uiterste geval sluiten.

Lees meer

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.