Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen voor lithium-ionbatterijen ter commentaar gepubliceerd

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

rendered-1 (1)

Deel op social media:

Het eerste deel van de (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) PGS 37-1 Energie Opslag Systemen (EOS) is ter commentaar gepubliceerd.

Het eerste deel van de (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) PGS 37-1 Energie Opslag Systemen (EOS) is ter commentaar gepubliceerd. De PGS-richtlijn heeft betrekking op lithium-metaal- en lithium-ionbatterijen.

Een PGS-richtlijn focust zich op specifieke activiteiten met gevaarlijke stoffen. Nederland kent er vele. Ze beschrijven onder andere de belangrijkste risico’s, schetsen mogelijke scenario’s en de gevolgen voor rampenbestrijding, beschrijven maatregelen om die te voorkomen en slaan de brug met relevante wetgeving. Bedrijven en overheden beschikken met de PGS 37-1 straks over een duidelijk kader voor risicobeheersing van batterijen. De richtlijn heeft betrekking op de veiligheid van lithium-metaal en lithium-ion energiedragers en is gericht op de juiste toepassing in energieopslagsystemen (EOS).

Momenteel is hier nog zeer weinig voor geregeld en is de kennis bij gebruikers beperkt.  Deze PGS-richtlijnen zullen betrekking hebben op de bedrijfsmatige opslag van lithium-ion batterijen en accu’s en op Energie Opslag Systemen (EOS) waarin grote hoeveelheden energie worden opgeslagen, ook wel ‘buurtbatterij’ genoemd.

 

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.