PGS’en Nieuwe Stijl vastgesteld, hoe in de praktijk toe te passen en digitalisering

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

header_2560x1100 (1)

Afgelopen april is een hele reeks PGS Nieuwe Stijl en interim opgeleverd en samen met de Omgevingswet verstuurd naar de Europese Commissie in het kader van het notificatieproces. Het gaat om de volgende PGS’en Nieuwe Stijl: PGS 7, PGS 8, PGS 9, PGS 13, PGS 16, PGS 19, PGS 26, PGS 28, PGS 29, PGS 30, PGS 33-1 en PGS 35 en de volgende interim PGS’en: PGS 12, PGS 15, PGS 25, PGS 31, en PGS 33-2. De verstuurde PGS’en zijn zonder commentaar teruggekomen en vervolgens voorgelegd aan het Bestuurlijk Omgevingsberaad. Het Bestuurlijk Omgevingsberaad heeft de PGS’en met versienummer 0.2 vastgesteld.  De vastgestelde PGS’en zijn terug te vinden op de PGS-website.

Ga naar de website

 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.