Onderzoeksrapport over blootstelling aan gevaarlijke stoffen op het werk

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Europees Agentschap

In een nieuwe rapport van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) wordt de ontwikkeling beschreven van nieuwe methodes om te beoordelen hoeveel, en in welke mate, werknemers in de EU aan gevaarlijke stoffen worden blootgesteld. Het onderzoek was bedoeld om te bepalen welke stoffen en sectoren de meeste risico’s met zich meebrengen voor werknemers door de trends in de loop van de tijd te bestuderen.

In dit samenvattend verslag wordt de basis gelegd voor een gegevensgestuurde methodologie, die is ontwikkeld om de blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkplek in de EU te beoordelen en een basis te bieden voor het volgen van trends en ontwikkelingen in blootstelling en gebruik.

Lees het verslag

Zie ook de powerpoint

 

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.