FNV

Onderzoek FNV ‘Helft werkenden denkt pensioenleeftijd niet gezond te halen’

Bij veel bedrijven is te weinig aandacht voor de gevaren van het werk. Die conclusie trekt vakbond FNV, aan de hand van een enquête onder 5600 werkenden.

Door de huidige arbeidsomstandigheden denkt de helft van de ondervraagden het pensioen niet op een gezonde manier te halen. FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: “Ik ben teleurgesteld, maar niet verbaasd. We krijgen al veel langer meldingen van werknemers die klagen over onveilige of ongezonde situaties op het werk en werkgevers die daar niets of weinig aan doen.”

Kitty Jong vindt ook dat niet alleen werkgevers zich deze uitkomsten moeten aantrekken. Ook de politiek moet bereid zijn echt invulling te geven aan de arboverplichtingen. De Jong: “Deze uitkomsten verrassen mij helaas niet. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een gezonde en veilige werkomgeving. Maar vaak geven zij geen voorlichting aan werknemers en hebben zij geen plan om de risico’s aan te pakken. Zij maken hun rol niet waar. Hierdoor komen onnodig veel mensen aan de zijlijn te staan. De politiek mag zich deze cijfers dan ook aantrekken –zelfregulering van werkgevers werkt niet. De Inspectie SZW zou meer mogelijkheden en capaciteit moeten hebben om te inspecteren.”

Lees het onderzoek

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.