Onderzoek blootstelling aan schadelijke stoffen tijdens het werk gedurende de zwangerschap

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

136620-nynke-spinderpdf - 5f7ae8034a55a - 5f7aeff65e1c7

Wereldwijd wordt één op de 33 kinderen geboren met een aangeboren aandoening. Foetale ontwikkeling is een complex proces dat beïnvloed wordt door genetische

Wereldwijd wordt één op de 33 kinderen geboren met een aangeboren aandoening. Foetale ontwikkeling is een complex proces dat beïnvloed wordt door genetische, epigenetische en omgevingsfactoren. Verstoring van de normale foetale ontwikkeling kan leiden tot aangeboren aandoeningen. Blootstelling aan schadelijke stoffen tijdens het werk gedurende de zwangerschap kan invloed hebben op de foetale ontwikkeling. Doordat steeds meer vrouwen tijdens de reproductieve levensfase werken, neemt de kans toe dat vrouwen tijdens hun werk worden blootgesteld aan mogelijk schadelijke effecten die de ontwikkelende foetus kunnen beïnvloeden. 

Lees meer en download het proefschrift 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.