Omgaan met stoffen op de werkplek: PR voor preventie

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Jos

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de komende jaren speciale aandacht geven aan beroepsziekten door gevaarlijke stoffen. In de aanloop daartoe heeft men een aantal deskundigen vanuit diverse disciplines gevraagd een essay te schrijven over het thema van ‘beroepsziekten door stoffen’ en de mogelijkheden tot preventie die zij zien in hun eigen praktijk.

Longarts dr. Jos Rooijackers greep dit verzoek aan om in zijn essay te vertellen over het belang van kennis op de werkvloer in het voorkomen of verminderen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Lees zijn volledige verhaal hier! 

 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.