OM onderzoekt bedrijven Chemelot na milieu-incidenten

Het Openbaar Ministerie in Limburg is een strafrechtelijk onderzoek begonnen naar enkele bedrijven op het Geleense bedrijventerrein Chemelot. Aanleiding was een aantal incidenten met chemische stoffen, zegt een woordvoerder van het OM maandag na berichtgeving hierover door 1Limburg.

Het OM verdenkt de bedrijven er onder meer van dat ze zich niet hebben gehouden aan de milieuvergunningen. In 2015 en dit jaar waren er diverse milieu-incidenten.Het OM verdenkt de bedrijven er ook van dat ze niet alles in het werk hebben gesteld om incidenten met gevaarlijke stoffen te voorkomen, aldus de woordvoerster.

Ze wilde niet zeggen om welke bedrijven het ging, maar er waren de laatste jaren geregeld problemen. Op Chemelot staan enkele grote fabrieken, zoals petrochemiereus Sabic. Vorig jaar november woedde er onder meer brand in een ammoniakfabriek. Er kwam toen geen ammoniak vrij, maar de hulpdiensten hadden groot alarm geslagen. Ook werd er vorig jaar te veel van de chemische stof pyrazool in de Maas geloosd. Om die reden moest de drinkwaterwinning uit deze rivier worden stilgelegd.

Bron: Nu.nl http://www.nu.nl/binnenland/4248559/onderzoekt-bedrijven-chemelot-milieu…

 

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.