OM eist 125.000 euro en betere veiligheid op werkvloer jachtbouwer na dood werknemer

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Openbaar-Minsterie

Een jachtbouwer uit Oss is verantwoordelijk voor een dodelijk bedrijfsongeval, waarbij in 2017 een lasser door verstikking om het leven is gekomen. Het OM eiste maandag voor de rechtbank in Oost-Brabant een boete van 125.000 euro, waarvan 25.000 euro voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast heeft de officier van justitie  aanpassingen geëist van veiligheidsmaatregelen op de werkvloer bij het gebruik van argon, dat nodig is bij laswerkzaamheden.

De jachtbouwer is dood door schuld ten laste gelegd omdat werkgever zeer tekort is geschoten in de vereiste veiligheidsmaatregelen, waardoor de werknemer is overleden, aldus de officier van justitie. Daarnaast verwijt het OM de werkgever overtreding van voorschriften van de arbeidsomstandighedenregelgeving, waardoor levensgevaar of ernstige schade aan de gezondheid van werknemers ontstond of te verwachten was.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.