OM: directeur AAF Emmen wist dat lijm met kankerverwekkende stof gevaarlijk was voor medewerkers

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

aaf

Deel op social media:

Medewerkers van luchtfilterfabriek van AAF international in Emmen zijn volgens het Openbaar Ministerie bijna vier jaar blootgesteld aan de kankerverwekkende stof formaldehyde.

Medewerkers van luchtfilterfabriek van AAF international in Emmen zijn volgens het Openbaar Ministerie bijna vier jaar blootgesteld aan de kankerverwekkende stof formaldehyde. Maandag is de eerste openbare zitting in de strafzaak tegen het bedrijf en twee oud-leidinggevenden.

Het OM stelt dat de toenmalige operationeel directeur (57) uit Coevorden en de fabrieksmanager (49) uit Emmer-Compascuum redelijkerwijs moeten hebben geweten dat de medewerkers risico liepen op blootstelling aan gevaarlijke stoffen. Ze zouden niet genoeg maatregelen hebben genomen om de productiemedewerkers te beschermen, waardoor hun gezondheid in gevaar is gebracht. Ook het bedrijf zelf wordt strafrechtelijk vervolgd.

Meer lezen

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.