NVvA: ‘Blootstelling gevaarlijke stoffen niet alleen probleem bij spoorwegen’

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

d1a81b60-a27c-4719-8325-878e6c377d8e

De Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne (NVvA) roept bedrijven in Nederland op om hun kop niet in het zand te steken als het gaat om blootsteling aan gevaarlijke (kankerverwekkende) stoffen. “Dit is niet alleen een probleem bij de spoorwegen. In een welvarend land als Nederland is dit echt niet nodig. Zorg voor je medewerkers: inventariseer de risico’s en neem maatregelen”, aldus de NVvA. 

De beroepsvereniging voor Arbeidshygiënisten reageert daarmee op de onthullingen in de Zembla-uitzending ‘Het stofspoor’. Daarin is te zien hoe spoormedewerkers jarenlang worden blootgesteld aan het kankerverwekkende kwartsstof. De NVvA noemt het een ‘onrustbarende overtreding van de Arbowet’.

lees meer

Lees ook Zembla 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.