Norm voor veiligheidskleuren en -tekens is herzien

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Veiligheids-instructies

De norm voor veiligheidskleuren en -tekens in de werkomgeving en de openbare ruimte, NEN 3011 is herzien en gepubliceerd. Dat meldt het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Deze norm vervangt de huidige versie van 2015.

Ten opzichte van de vorige editie zijn vluchtwegaanduidingen toegevoegd voor personen met een mobiliteitsbeperking. Verder is achterhaalde informatie over waarnemingsafstanden aangepast en zijn nog enkele redactionele aanpassingen gedaan als gevolg van ontwikkelingen van ISO-normen, aldus NEN.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.