Nominatie Gemeente Leiden: Veiligheidsprofessional 2016

Vandaag 19 mei is de eerste van de drie genomineerden voor de prijs Veiligheidsprofessional van het Jaar 2016 uitgereikt.  De eerste nominatie Veiligheidsprofessional van het Jaar ging vandaag naar Michel Coene, preventiemedewerker gevaarlijke stoffen bij het Cluster Beheer  van de gemeente  Leiden. Hij kreeg  de nominatie uitgereikt nadat hij op zijn werk werd verrast met een brass band en dansers.

 Zijn reactie op de nominatie was:  “Als preventiemedewerker gevaarlijke stoffen wil ik samen met mijn collega’s de veiligheid op de werkvloer verder verbeteren als het gaat om werken met gevaarlijke stoffen. Dat kost tijd en aandacht, en het is belangrijk dat we dit doen”. 

Nominatie verdiend

Het Toxic Team heeft de prijs uitgereikt aan de heer Coene omdat hij zich als preventiemedewerker zeer actief inzet voor veiligheid op de werkvloer. Hij maakt zich sterk voor een goede registratie en inventarisatie van de gevaarlijke stoffen . Bovendien onderstreept hij het belang van directe communicatie op de werkvloer door in gesprek te gaan met zijn collega’s over de chemische producten die worden gebruikt, en de wijze van opslag en toepassing.

Uitreiking van de prijs

Michel Coene van de gemeente Leiden is één van de drie genomineerden. De andere genomineerden worden 31 mei en 20 juni 2016 bekend gemaakt. Er zijn in totaal drie genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt op 3 november 2016 bekend gemaakt tijdens het Toxic On Tour event in het Wereldmuseum Rotterdam.

Foto: Buro JP

 Video: Unity TV Leiden

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.