Merendeel Brabantse ‘gevaarlijke’ bedrijven lapt veiligheidsregels aan z’n laars: bij Bergs bedrijf ‘onmiddellijke dreiging zwaar ongeval’

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

BrabantN

Van alle ruim vierhonderd bedrijven in Nederland die in 2019

Van alle ruim vierhonderd bedrijven in Nederland die in 2019 met gevaarlijke stoffen werken, hielden Brabantse bedrijven zich het minst aan de veiligheidsregels. Zo’n 82 procent van deze 71 bedrijven lapte een of meerdere regels aan zijn laars. Bij logistiek bedrijf Mepavex in Bergen op Zoom was zelfs sprake van een ‘onmiddellijke dreiging van een zwaar ongeval’. Dat blijkt uit de Brzo-monitor 2019.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.