Jaar na brand bij Addapt Helmond nog twijfels over aanpak crisissituaties

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

HELMOND – Dijkgraaf Lambert Verheijen van waterschap Aa en Maas maakt zich zorgen over de betrouwbaarheid van informatie over aanwezige gevaarlijke stoffen als in een bedrijf een brand woedt. Dit zegt hij een jaar na de grote brand bij Addapt Chemicals in Helmond.

Door die brand op 1 augustus 2015 kwam tot twee keer toe vervuild bluswater via het riool terecht in rivier de Aa. Honderden vissen lieten het leven. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of Aa en Maas strafrechtelijk iets te verwijten valt, of dat het waterschap gehinderd werd door een gebrek aan informatie.

Zorgen

Verheijen heeft vertrouwen in de afloop van dat onderzoek, maar niet in de verbeterde communicatie tussen hulpdiensten. “We maken ons zorgen over de vraag of de beschikbare informatie betrouwbaar is bij toekomstige branden.” In de nacht van de brand moest een medewerker de aanwezige gevaarlijke stoffen op een papiertje schrijven.

Lees verder op: Eindhovens Dagblad.

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.