Inzetcriteria Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

GAGS-logo

Vanaf 1 december 2018 zijn de inzet- en alarmeringscriteria ingegaan voor de Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS).

Vanaf 1 december 2018 zijn de inzet- en alarmeringscriteria ingegaan voor de Gezondheidskundig Adviseur Gevaarlijke Stoffen (GAGS). Ook kan de gemeenschappelijke meldkamer ambulancezorg Hollands Midden en Haaglanden nu de GAGS rechtstreeks via de pager alarmeren. Voorheen ging die alarmering met tussenkomst van  de meldkamer ambulancezorg in Rotterdam Rijnmond. Het collegiaal contact tussen GHOR-crisisfunctionarissen en GAGS blijft.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.