Investeerders ondergrondse pijpleidingen voor gevaarlijke stoffen blijven weg

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Het Delta Rhine Corridor-project, een van de grootste infrastructurele projecten in Nederland, dreigt vertraging op te lopen vanwege het ontbreken van investeerders. Het project omvat de aanleg van verschillende pijpleidingen voor het transport van chemische stoffen vanuit de Rotterdamse haven naar industriecomplexen in Limburg en Duitsland. Hoewel de regering binnenkort een beslissing neemt over de pijpleidingen, is er nog geen investeerder gevonden voor een deel van het project. Met een geschatte prijs van meer dan 10 miljard euro is het cruciaal dat de overheid en het bedrijfsleven samenwerken om investeerders aan te trekken en de financiering veilig te stellen.

Het gebrek aan investeerders voor ondergrondse pijpleidingen voor gevaarlijke stoffen is een uitdaging met mogelijke gevolgen voor de veiligheid, economie en het milieu. Verschillende factoren kunnen bijdragen aan dit probleem, waaronder de complexiteit en hoge kosten van het aanleggen van dergelijke infrastructuur. Daarnaast kan ook de publieke perceptie en het gebrek aan vertrouwen in de veiligheid van gevaarlijke stoffen een rol spelen. Het ontbreken van investeerders en uitstel van het Delta Rhine Corridor-project kan leiden tot een verhoogd risico op ongelukken, milieuschade en hoge kosten voor alternatieve transportmethoden.

Bron: NOS

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.