Inspectie-intensiteit bij Brzo-bedrijven maakt toezichthouders kwetsbaar

Brzo_klein

Brzo- of Seveso-bedrijven gelden als risicovol. Het zijn de bedrijven met grotere hoeveelheden gevaarlijke stoffen in hun bedrijfsvoering. Nederland kent er circa 400. Deze categorie bedrijven heeft een flinke set verplichtingen voor de vormgeving van hun veiligheidsbeleid. Veiligheidsstudies, risicomatrices, stoffenlijsten, noodplannen en brandweerplannen. En alles beheersbaar gemaakt middels een Veiligheidsbeheersysteem (VBS).

Toezicht door de overheid wordt risicogericht vormgegeven. Wie de risico’s goed beheerst, krijgt de toezichthouder minder vaak (of minder intensief) over de vloer. Goede vormgeving en uitvoering van een VBS moeten lonen. Ondanks investeringen in goed systeemmanagement komt een bedrijf vaak toch bedrogen uit: de inspectielast blijft hoog, de toezichthouder beschouwt tot in detail de staat van technische installaties en laat weinig ruimte voor bedrijfseigen keuzes.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.