Huisarts bepleit meer onderzoek naar allerlei stoffen waarmee de mens in aanraking komt

Huisarts Kees Rovers, die ook enige tijd CDA raadslid in Dordrecht was, geeft zijn medisch commentaar op de gang van zaken rondom DuPont. Hij vindt dat er meer onderzoek nodig is naar allerlei stoffen waarmee de mens zeker in de omgeving Dordrecht in aanraking komt.

Gevaarlijke stoffen in onze omgeving

Vooral als het ontstaan van kanker in verband wordt gebracht met een bepaalde stof in onze leefomgeving , dan ontstaat er een begrijpelijke onrust. Dat is nu in Dordrecht onder andere het geval met formaldehyde en PFOA bij DuPont/Chemours en polycyclische aromatische koolwaterstoffen ( PAK’s) in de korrels op kunstgrasvelden.  Dat zijn de stoffen die nu veel genoemd worden.

Zijn ze dat allemaal? Nee, er zijn veel meer gevaren om ons heen: Als je benzine gaat tanken dan sta je in benzeen-dampen, die je overigens ook via lijmen, industriële uitstoot en vooral via tabaksrook kunt binnenkrijgen. In tabaksrook zit trouwens ook heel veel formaldehyde, dat je verder ook in je slaapkamer kunt inademen vanuit je klerenkast met je nieuw gekochte kleding of vanuit de gelijmde vloerbedekking en de gordijnen.

Meer info

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.