Het Lexces, netwerkorganisatie voor kennis en expertise op het gebied van gevaarlijke stoffen en gezondheidsrisico’s voor werkenden is gestart.

27 juni 2022 is het Lexces officieel gestart. Dit werd in het bijzijn van Karien van Gennip, minister van Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, feestelijk gevierd met een openingsevent bij Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. Ook werd daar bekend gemaakt dat Dick Heederik de nieuwe voorzitter wordt van ons bestuur. 

Het Lexces is een samenwerking tussen het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van de Universiteit Utrecht, het Nederlands Kenniscentrum Arbeid en Longaandoeningen (NKAL) Utrecht, Polikliniek Mens en Arbeid, Amsterdam UMC, locatie AMC (PMA) en het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB), beide Amsterdam UMC en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

In deze netwerkorganisatie werken verschillende partijen samen om kennis en expertise op het gebied van gevaarlijke stoffen en gezondheidsrisico’s voor werkenden te verzamelen, verder te ontwikkelen en de verspreiding ervan actief te bevorderen. Daarmee draagt men actief bij aan de preventie en beoordeling van stoffengerelateerde beroepsziekten. De komende maanden gaan men aan de slag met onder andere met voorbereidingen voor de regeling TSB, die 1 januari 2023 ingaat.

Deel op social media:

Whitepaper: Impactvolle veiligheidscommunicatie: Hoe veilig gedrag te stimuleren en organiseren

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.