Giftige dampen ingeademd? Gasbedrijf ONE-Dyas reageert met “niet zeuren”

Gasbedrijf ONE-Dyas staat onder vuur na meldingen van werknemers die giftige dampen hebben ingeademd tijdens werkzaamheden op de Noordzee. In plaats van bezorgdheid te tonen, reageert het bedrijf met “niet zeuren”. Deze onverschillige reactie heeft terecht tot grote verontwaardiging geleid. Vakbonden en milieugroeperingen pleiten voor een grondig onderzoek en strengere veiligheidsmaatregelen. Het incident werpt vragen op over de veiligheidspraktijken en bedrijfscultuur van ONE-Dyas. Het belang van een veilige werkomgeving en het serieus nemen van gezondheidsklachten wordt benadrukt.

Weet jij eigenlijk wat je precies moet doen als zo’n situatie zich voordoet? Het ONE-Dyas incident benadrukt het belang van het weten van de juiste stappen in gevaarlijke situaties met giftige stoffen. Het is essentieel om op de hoogte te zijn van de juiste procedures en protocollen.

Bij twijfel: vraag Toxic! Zo werken we samen aan een wereld waarin werk geen leven meer kost.

Bron: NRC

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.