Gezocht: centrale regie op veiligheid in de bouw

bouwcode

Veiligheid in de bouw: een grote uitdaging, waar veel partijen druk mee doende zijn. Teveel partijen, als je het ons (TLN) vraagt. Aan het aantal veiligheidsinitiatieven ontbreekt het niet, wel aan centrale regie op veiligheid en focus op de echte oorzaken van onveiligheid aan het begin van de keten; begrip voor elkaar, prijs en tijd.

Arbeidsomstandighedenwet, Arbobesluit, Arbocatalogus, RI&E, Toolboxen, Generieke Poortinstructie (GPI), individuele Poortinstructies, VCA, TCVT registratie, Veiligheidsladder (Safety Culture ladder) , ISO 45001, Veiligheid in Aanbestedingen (ViA), Uniforme Meldapplicatie, beleid aanrijdbeveiliging, bouwspraak. Vergeet ik nog iets?

Het zijn er nogal wat, initiatieven om de bouwsector veiliger te maken. En alle initiatieven zien er op papier niet slecht uit, maar in de praktijk vormen ze zoveel bomen, waardoor je het echt veilige bos niet meer ziet. Maar gelukkig staan we op het punt dat (bijna) iedereen dat inziet. Nu de neuzen dezelfde kant op.

Lees meer

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

Whitepaper laboratorium

Whitepaper: Werken met gevaarlijke stoffen in het laboratorium

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.