Europees lozingsverbod gevaarlijke stoffen op zee in de maak

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

rijksoverheid logo klein2

In een brief aan de Tweede Kamer noemt minister Schultz van Haegen (I&M) de mogelijkheid van een Europees verbod op het lozen van gevaarlijke / giftige

In een brief aan de Tweede Kamer noemt minister Schultz van Haegen (I&M) de mogelijkheid van een Europees verbod op het lozen van gevaarlijke / giftige stoffen in Europese wateren. Naar aanleiding van de motie (Kamerstuk 31409, nr. 149) van de leden Belhaj en Jacobi over dit onderwerp stelt zij dat er in IMO-verband wordt gewerkt aan een voorstel om de lozing van hoog viscose, stollende, drijvende stoffen (zoals paraffine) te verbieden. Daarbij zet Nederland, in lijn met de motie Belhaj/Jacobi, in op een snelle inwerkingtreding van dit verbod in West- en Noord Europa. Over dit laatste vindt momenteel ook overleg plaats met Europese landen.

Lees meer

 

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.