EU-OSHA publiceert twee informatiebladen over wetgeving en vervanging gevaarlijke stoffen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

EU2

Als onderdeel van de campagne ‘Een gezonde werkplek 2018-2019’ heeft EU-OSHA twee informatiebladen gepubliceerd

Als onderdeel van de campagne ‘Een gezonde werkplek 2018-2019’  heeft EU-OSHA twee informatiebladen gepubliceerd die in verschillende talen beschikbaar zijn.

1. In het informatieblad ‘Wetgevingskader voor gevaarlijke stoffen op de arbeidsplaats’  wordt een duidelijk en praktisch overzicht gepresenteerd van de relevante EU-wetgeving op dit gebied.

2. In het informatieblad ‘Vervanging van gevaarlijke stoffen op de arbeidsplek’  wordt informatie gegeven over het volledig elimineren van de risico’s die aan bepaalde gevaarlijke stoffen verbonden zijn. Dit is vaak de beste oplossing.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.