EU-OSHA organiseert een symposium om een nieuw tijdperk voor veiligheid en gezondheid op het werk in EU in te luiden

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

european-union-european-agency-for-safety-and-health-at-work-occupational-safety-and-health-administration-png-favpng-eL8KBm9PnS4h66tRDWFEt7qhG

Preventie – belangrijker dan ooit: EU-OSHA organiseert een symposium om een nieuw tijdperk voor veiligheid en gezondheid op het werk in EU in te luiden

Preventie – belangrijker dan ooit: EU-OSHA organiseert een symposium om een nieuw tijdperk voor veiligheid en gezondheid op het werk in EU in te luiden

Het strategisch EU-kader voor gezondheid en veiligheid op het werk 2021-2027 gaat van start! Wat betekent dit voor de werknemersbescherming van de toekomst? Ga naar het live evenement van EU-OSHA om te horen wat vertegenwoordigers van de Europese Commissie, het Europees Parlement, het Sloveense voorzitterschap van de Raad, vakbondsfederaties en werkgeversorganisaties te vertellen hebben.

In zijn toespraak op het symposium zal de Europees commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Rechten ingaan op de belangrijkste prioriteiten van het kader en de acties die noodzakelijk zijn om de veiligheid en gezondheid van werknemers in de komende jaren te verbeteren.

Het publiek kan ook luisteren naar de bijdrage van de internationaal vooraanstaande epidemioloog professor Sir Michael Marmot, die een niet te missen hoofdtoespraak zal houden, en naar een interactieve paneldiscussie waarin deskundigen belangrijke punten met betrekking tot de uitvoering van het kader zullen bespreken en vragen van het online publiek zullen beantwoorden.

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.