EEB waarschuwt: vertraging aanpassing REACH bedreigt groene economische transitie EU

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Het European Environmental Bureau (EEB), een netwerk van Europese milieuorganisaties, roept op tot haast bij de aanpassing van REACH in het kader van de Chemicals Strategy for Sustainability (CSS), onderdeel van de Green Deal.

De CSS belooft betere bescherming van de gezondheid van burgers en het milieu, meer transparantie over stoffen richting de consument, klimaatneutraliteit en circulariteit door gebruik van duurzame bouwstenen. Strategische onafhankelijkheid van de EU en veerkrachtige toeleveringsketens voor chemische stoffen. De CSS zal de Europese chemische industrie drastisch transformeren.

Een herziening van REACH is nodig voor de meeste maatregelen. Het uitstel van het voorstel voor de herziening van REACH heeft volgens het EEB verstrekkende gevolgen en brengt de toekomst van de groene economische transitie van de EU in gevaar.

Lees verder op VNCI.nl

4-4-2023

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.