De SCIP-meldplicht voor bedrijven geldt vanaf januari 2021 Bevatten uw voorwerpen zeer zorgwekkende stoffen (SVHCS)?

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

SCIPl

Als de voorwerpen die u produceert, assembleert, importeert of distribueert SVHC’s bevatten op de kandidaatslijst van ECHA i

Als de voorwerpen die u produceert, assembleert, importeert of distribueert SVHC’s bevatten en op de kandidaatslijst van ECHA staan in een gewichtsconcentratie van meer dan 0,1 %, dan moet u deze melden aan de SCIP-database.

Download de brochure van de ECHA

Naast de andere 4 (internationale) stoflijsten staan in de Toxic (Safety Solution) database ook alle SVHC’s. Toxic is de enige die dat doet. Tevens houden we dit voor u bij.

Bel met 070 3780162 voor meer informatie.

 

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.