Crisiscommunicatietips voor ongevallen met gevaarlijke stoffen

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Crisiscommunicatie

Gevaarlijke stoffen kunnen giftig, brandbaar of explosief zijn, of een combinatie van deze eigenschappen hebben. Incidenten met gevaarlijke stoffen kunnen opzettelijk worden veroorzaakt of onopzettelijk plaatsvinden. In de praktijk komen vooral onopzettelijke incidenten voor, zoals ongevallen op een bedrijfsterrein. Nederland kent een groot aantal bedrijven dat een vergunning heeft gekregen om met bepaalde gevaarlijke stoffen te werken, zogeheten Brzo1 -bedrijven. Voor Brzo1 -bedrijven is crisiscommunicatietips voor ongevallen met gevaarlijke stoffen zeer belangrijk.

Download het document

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.