Certified Chemical Safety Expert opleiding nu ook volledig online

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

On demand

Wist je dat de CCSE®-opleiding de enige gecertificeerde opleiding in Nederland is op het gebied van chemische veiligheid die nu ook volledig online is? Blijf op de hoogte en ontwikkel jezelf als professional en expert, op een moment dat jou goed uitkomt. CCSE biedt een unieke combinatie van wettelijke kaders, chemische basiskennis, en praktische toepasbaarheid op het gebied van veiligheid.

Na het voltooien van de CCSE-opleiding heb je actuele kennis over chemische veiligheid en wetgeving in huis en kun je gevaarlijke situaties herkennen en voorkomen. Je leert gedetailleerde en praktisch uit te voeren RI&E gevaarlijke stoffen opstellen of aanscherpen, SDS-en lezen en vertalen naar werkplekinstructiekaarten, en krijgt inzicht in opslagmethoden. Daarnaast leer je over de verschillende stoffenlijsten, PBM’s, blootstelling, en welke maatregelen je kunt treffen en hoe je deze kunt communiceren. De opleiding levert 3 SKO-punten en/of 6 CCSE PO-punten op.

Wil je meer weten over CCSE on demand?

Of je nu de voorkeur geeft aan klassikaal of online leren, de CCSE-opleiding staat voor een uitgebreide en praktische benadering van chemische veiligheid. Wil je meer weten over CCSE on demand? Download hier de complete studiehandleiding, of bel ons via 070 – 378 01 62. Direct inschrijven kan ook via onderstaande link


Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.