Beheersregime Chroom-6 houdende coatings

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

ProRail, Gasunie, Rijkswaterstaat en het Rijksvastgoedbedrijf hebben een nieuw beheersregime opgesteld voor het beroepsmatig bewerken of verwijderen van chroom-6-houdende coatings en verven. Het nieuwe regime is gebaseerd op nieuwe inzichten en metingen en is gericht op het voorkomen van blootstelling aan chroom-6. Chroom-6-houdende verven en coatings zijn gebruikt voor de conservering van bouwmaterialen en kunnen bij het bewerken of verwijderen vrijkomen.

  • Directe blootstelling kan plaatsvinden tijdens de werkzaamheden aan verven/coatings, omdat stof of damp vrijkomt;
  • Indirecte (secundaire) blootstelling kan plaatsvinden doordat medewerkers in de buurt staan van iemand die door werkzaamheden stof of damp produceert;
  • Ook kunnen medewerkers, doordat zij stof aan hun kleding hebben en met zich meedragen, zichzelf, collega’s of derden later alsnog blootstellen.

Werkgevers moeten volgens de Arbowet maatregelen nemen om gezondheids- en veiligheidsrisico’s van het werken met gevaarlijke stoffen zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.

Lees het hele artikel van de Sociaal Economische Raad

3-3-2023

Lees onze laatste whitepaper

Praktijkreeks: Vervangingsbeleid in de praktijk bij Waterschap Zuiderzeeland

Vervanging van CMR-producten is een lastig vraagstuk. Het Waterschap Zuiderzeeland zette enige jaren geleden een vervangingsbeleid op voor CMR-houdende producten. Lees in deze praktijkreeks alles over hun pragmatische en breed gedragen aanpak. Mooie inspratie om zelf ook aan de slag te gaan met jouw vervangingsbeleid!

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.