Bedrijfsongeluk? Geen boete meer, maar een verplicht veiligheidsplan

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

download (69)

Geen boetes als er een bedrijfsongeluk gebeurt, wel de plicht om een plan op te stellen voor verbetering van de veiligheid.

Geen boetes als er een bedrijfsongeluk gebeurt, wel de plicht om een plan op te stellen voor verbetering van de veiligheid. Dat is de nieuwe aanpak van de Inspectie SZW. Het is nog een proef, aan het eind van het jaar wordt gekeken of dit werkt. 

Bij een ongeval in de bouw is het nu zo dat er bij gebleken nalatigheid altijd een boete wordt opgelegd aan bedrijven. Dat gaat om behoorlijke bedragen: in 2017 werd er aan MKB-bouwbedrijven in Overijssel 106.200 euro aan boetes opgelegd, verdeeld over 21 bedrijven. Het opleggen van boetes wordt beschouwd als een van de oorzaken waardoor bedrijven niet alle ongelukken melden. 

Lees meer

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.