Bedrijfsleven: beleid zeer zorgwekkende stoffen provincie Zuid-Holland slecht voor investeringsklimaat

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

Chemours_skyline_tele-1-696x416

Het recent vastgestelde beleid voor (potentieel) zeer zorgwekkende stoffen van de provincie Zuid-Holland

Het recent vastgestelde beleid voor (potentieel) zeer zorgwekkende stoffen van de provincie Zuid-Holland leidt in de praktijk tot onnodige regeldruk en is slecht voor het investeringsklimaat. Dat stelt het bedrijfsleven vertegenwoordigd door Deltalinqs, VNCI, VNPI, VOTOB en Havenbedrijf Rotterdam in een brief aan gedeputeerde Bom-Lemstra van de provincie Zuid-Holland. De partijen pleiten voor een realistische aanpak die niet verder gaat dan huidige regelgeving.

De provincie Zuid-Holland gaat volgens het bedrijfsleven verder dan nationale wet- en regelgeving door voor potentieel zorgwekkende stoffen uit voorzorg in beginsel eenzelfde beleid te voeren als zeer zorgwekkende stoffen. Potentiële ZZS zijn stoffen die mogelijk voldoen aan de ZZS-criteria, maar (nog) niet als ZZS zijn geïdentificeerd. Dit kan zijn omdat bepaalde gegevens ontbreken, of omdat de evaluatie van de beschikbare gegevens nog moet plaatsvinden.

lees meer

 

PS: ZZS stoffen zitten sinds kort ook in Toxic Safety Solution

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.