11 giftige PFAS-stoffen aangetroffen in de Noordelijke ijszee

Laat je inspireren met het laatste nieuws.

Deel op social media:

Lees onze laatste whitepaper

CMR-stoffen en de vervangingsplicht

Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat?

Benieuwd wat wij kunnen doen?

Plan een gratis kennismakings gesprek in, dan bespreken we de mogelijkheden!

PFAS

Daarbij werd voor het eerst het giftige GenX gevonden, wat betekent dat ook deze, nieuwere stof ondertussen het noordpoolgebied heeft doordrongen.

Daarbij werd voor het eerst het giftige GenX gevonden, wat betekent dat ook deze, nieuwere stof ondertussen het noordpoolgebied heeft doordrongen.

De oceaan is het thuis van een scala aan prachtige planten en dieren. Maar soms lijkt het tegelijkertijd wel de afvalput van de aarde. (Micro)plastics, chemicaliën, pesticiden en zelfs drugs blijken linksom of rechtsom in het water te belanden. Ook de koude en verre Noordelijke IJszee is niet meer vrij van vervuiling. Want in een nieuwe studie troffen onderzoekers hier maar liefst elf giftige PFAS-stoffen aan, waarvan één die nog nooit eerder in zo’n afgelegen gebied was gevonden.

Lees meer over deze studie

Misschien ook interessant voor jou.

Blijf als veiligheidsprofessional op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Welke stappen kunt u nemen om veilig te werken met gevaarlijke stoffen binnen uw organisatie?

U kunt controleren of uw organisatie op hoofdlijnen veilig werkt met gevaarlijke stoffen en of dit conform de Nederlandse en Europese wetgeving REACH gebeurt.