Samenvatting interim PGS 15: in voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet

Wil je goed voorbereid zijn op de nieuwe omgevingswet en PGS 15 nieuwe stijl? De whitepaper biedt je een uitgebreide samenvatting van de interim PGS met verwijzingen naar de nieuwe omgevingswet en de gevolgen daarvan voor jouw bedrijf. De interim PGS is een versie die invulling geeft aan de omgevingswet terwijl PGS 15 nieuwe stijl nog niet gereed is. Download nu de whitepaper en ontdek hoe jij veilig omgaat met de opslag van gevaarlijke stoffen in de overgangsperiode naar PGS 15 nieuwe stijl.

Wat kunt u verwachten van de whitepaper

Als bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen is het van groot belang om te voldoen aan de richtlijnen voor opslag en gebruik van gevaarlijke stoffen. De PGS 15 is een belangrijke richtlijn op dit gebied, maar deze wordt momenteel omgezet naar de nieuwe stijl PGS 15, gebaseerd op een risicobenadering met scenario’s en doelen. Op dit moment is er een interim versie van de PGS 15 beschikbaar (versie 1.0 van augustus 2021) die invulling geeft aan de nieuwe Omgevingswet zolang de nieuwe stijl PGS 15 nog niet gereed is. Hieronder vind je de belangrijkste kenmerken van deze interim versie:

  • Tegenstrijdigheden met wetgeving zijn verwijderd.
  • De teksten sluiten aan op de nieuwe Omgevingswet.
  • Maatregelen die al staan in direct werkende wetgeving (onder andere Warenwetbesluiten) zijn verwijderd.
  • De wettelijke grondslagen (arbeidsveiligheid, brandveiligheid, omgevingsveiligheid, brand- en rampenbestrijding) zijn bij de maatregelen weergegeven.

Wil je goed voorbereid zijn op de nieuwe omgevingswet en PGS 15 nieuwe stijl? De whitepaper biedt je een uitgebreide samenvatting van de interim PGS met verwijzingen naar de nieuwe omgevingswet en de gevolgen daarvan voor uw bedrijf. De interim PGS is een versie die invulling geeft aan de omgevingswet terwijl PGS 15 nieuwe stijl nog niet gereed is. Download nu de whitepaper en ontdek hoe jij veilig omgaat met de opslag van gevaarlijke stoffen in de overgangsperiode naar PGS 15 nieuwe stijl.

Deze whitepaper is deel van de opleiding CCSE. Lees hier meer!

Nog een stap...

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Toxic nieuwsbrief en krijg gratis toegang tot boeiende webinars, whitepapers en het allerlaatste nieuws!

Bedankt! Open het bestand.