Het veiligheidsinformatieblad (VIB)

In dit whitepaper vertellen we je meer over het wettelijk kader dat ten grondslag ligt aan het VIB en natuurlijk is er aandacht voor de aanvullende verplichtingen rond de UFI-code. Met deze informatie weet je als leverancier aan welke richtlijnen jouw VIB moet voldoen. Als eindgebruiker geeft dit je een overzicht van de richtlijnen die er zijn voor een VIB in Europa.

Je kunt het volgende verwachten van de whitepaper

Het Veiligheidsinformatieblad (VIB), ook bekend als Safety Data Sheet (SDS), is essentieel voor de communicatie tussen leveranciers en gebruikers van chemicaliën. Vanaf 1 januari 2025 is het verplicht voor alle VIB’s om een UFI-code te bevatten. Deze vereiste geldt reeds voor nieuwe producten. Onze whitepaper biedt een duidelijk overzicht van de betreffende wetgeving en de specificaties voor de UFI-code, en helpt leveranciers en eindgebruikers om de Europese regelgeving omtrent VIB’s volledig te begrijpen.
Het wettelijk kader dat ten grondslag ligt aan het veiligheidsinfromatieblad
De nieuwe verplichtingen rond de UFI-code
Weet aan welke richtlijnen een veiligheidsinformatieblad moet voldoen

Nog een stap...

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de Toxic nieuwsbrief en krijg gratis toegang tot boeiende webinars, whitepapers en het allerlaatste nieuws!